arrow_drop_up arrow_drop_down
Onze supervisoren stellen zich voor
23 augustus 2020 

Onze supervisoren stellen zich voor

Ha, ik ben Cynthia,

Al een aantal jaren werk ik als supervisor bij Skinnyminds en begeleid ik coaches in opleiding met veel plezier. De kracht van deze coachopleiding zit hem voor mijn gevoel in de praktijkgerichtheid: je gaat het gewoon doen, dat coachen!

Tijdens je uitgebreide praktijkstage ben jij de coach. Na even oefenen en uitproberen ga je dus, onder supervisie, al snel in de praktijk aan de slag.

Als supervisor kijk je mee. Je geeft tips, je laat de coach in opleiding nadenken over haar keuzes in coaching en je bent er om te sparren en te reflecteren. Ik vind het waanzinnig leuk om te doen.

Ik zie heel veel gelijkenissen tussen de coachopleiding en het coachplan van Skinnyminds. Ik ben zelf ooit 25 kilo afgevallen met Skinnyminds (lees hier mijn verhaal).

In beide programma’s is er veel aandacht voor reflectie én voor actie. En voor het open, kwetsbaar delen van wat je meemaakt, het community gevoel; je doet het zelf, maar niet alleen. Met je coachgroep tijdens het coachplan, met je intervisiegroep tijdens de coachopleiding.

Je verdiept in beide programma’s je kennis. Je kijkt anders naar hoe je zelf handelt; je neemt je gedachten en overtuigingen onder de loep; waarom doe ik dit zo (als afvaller en als coach)? Waarom vind ik het bijvoorbeeld zo belangrijk om aardig gevonden te worden en vind ik het moeilijk om feedback te geven of te ontvangen?

Als coach kijk je vervolgens altijd naar: waar heeft mijn deelnemer juist nu behoefte aan? Hoe kan ik daarop open en ‘mature’ acteren, ondanks mijn eigen gedachten en gevoelens.

Als je dit proces met je deelnemers én jezelf aangaat, valt er zoveel te winnen. Waar deelnemers van het coachplan heel vaak aangeven dat het effect van deze gedragsverandering doorwerkt op andere vlakken in hun leven, zie ik dat ook terug bij coaches in de coachopleiding.Ze zeggen bijvoorbeeld vaker nee tegen meer taken op het werk, ze kiezen beter voor zichzelf, door meer vrije tijd in te plannen. Of door een carrière switch te maken en nu echt een eigen praktijk te starten, een andere baan te zoeken, of zelfverzekerd om loonsverhoging te vragen. Verantwoordelijkheid nemen als afvaller én als coach werkt door op allerlei vlakken in je leven.

Er zijn dus veel gelijkenissen tussen het coachplan en de coachopleiding. Coaches in opleiding voelen dat ook, dat zorgt voor empathie en herkenning in wat de deelnemers doormaken. Empathie is één van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt als goede coach (naast eerlijke gesprekken kunnen voeren).Veranderen, jezelf ontwikkelen, doelen bereiken is ontzettend waardevol en belangrijk, maar soms ook lastig en confronterend. Als coach in opleiding ga je dit aan én ontdek je hoe je met jezelf als belangrijkste tool, steeds beter anderen op weg kunt helpen.Mijn rol is om de coaches in dit proces te begeleiden, de juiste vragen te stellen, ze te steunen, ze zelf patronen te laten inzien ze te helpen in hun groei en ontwikkeling. Dat hoop ik nog heel lang met zoveel plezier te doen!

 

Liefs,

Cynthia

Over de schrijver
Reactie plaatsen