arrow_drop_up arrow_drop_down
Laurie: “De coachopleiding heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht”
23 juli 2020 

Laurie: “De coachopleiding heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht”

Geen ervaring

Voordat ik bij Skinnyminds kwam, had ik geen opleiding of ervaring in coaching. Ik wist wel al langere tijd dat ik meer met coaching wilde gaan doen. Toen Skinnyminds op mijn pad kwam was voor mij vrij snel duidelijk dit de praktijkgerichte opleiding was waar ik naar op zoek was! Ook de filosofie achter Skinnyminds sprak me enorm aan en komt overeen met hoe ik zelf over diëten, afvallen en gedrag denk.

Eigen coachstijl

Wat super spannend en ontzettend goed aan de opleiding is, is dat je vrij snel je eigen coachgroep krijgt. Het fijne hierin vond ik het vertrouwen vanuit Skinnyminds. Ze moedigen je aan om je eigen coachstijl te vinden en geven je het vertrouwen dat je dit kunt. Goede begeleiding is hierbij belangrijk dus je kunt altijd bij iemand terecht. En zolang je je aan een aantal basisafspraken houdt en de filosofie van Skinnyminds uitdraagt, mag je zelf bepalen op welke wijze jij je als coach wilt ontwikkelen: “maak er je eigen speeltuin van”.

Coachen is heel spannend in het begin

En dan heb je dus opeens je eigen groep… In het begin vond ik het super spannend. Ik vond het moeilijk om mezelf als “de coach” te zien en me écht zichtbaar te maken. Van de coaches die samen met mij de opleiding deden was ik veruit de jongste en volgens mij ook minst ervaren coach. Ik was erg onzeker of ik dit wel kon en de mening die mijn coachees over me zouden kunnen hebben.

Blij met supervisor en eigen ontwikkeling

En dat is precies wat deze opleiding zoveel meer maakt dan wat je er van verwacht, je leert namelijk zoveel over JEZELF. Ik was ontzettend blij met mijn supervisor, waarmee ik een aantal goede gesprekken hierover heb gevoerd. Het vertrouwen in mezelf groeide met de tijd en ik kon mijn angst voor de mening van anderen steeds meer loslaten.

Ik merkte dit bijvoorbeeld in een coachgesprek toen een coachee zei dat ze in het begin van het traject twijfels had over mij als slanke coach, want ik zou toch niets snappen van haar strijd met eten en diëten. Ik liet deze mening bij haar en merkte dat ik mijn vertrouwen in mezelf er niet (meer) door liet beïnvloeden. Het leuke is dat ze daarna zei dat ik dat vooroordeel volledig had weggenomen ondertussen en dat ze nu vond dat het niet uitmaakt of je als coach ervaringsdeskundige bent of niet, maar dat het uitmaakt of ik de juiste vragen aan haar weet te stellen, en dat deed ik!

(Ik heb daarna pas met haar gedeeld dat ik 10 jaar geleden ongeveer 25 kg ben afgevallen, waarna ze aangaf dat ze dat niet aan had zien komen en dat ik nu dubbel en dwars haar vooroordelen weggenomen had haha!)

Ik raad de coachopleiding van harte aan

Al met al ben ik super blij dat ik de coachopleiding van Skinnyminds heb gevolgd! Ik heb naast veel praktijkervaring ook onderbouwende theorie geleerd, vertrouwen in mezelf gekregen, coachvaardigheden eigen gemaakt en een nieuw vakgebied leren kennen waarin ik me nog veel verder wil gaan ontwikkelen. Ik kan de opleiding dan ook aan iedere (beginnende) coach aanbevelen. Go for it!

Laurie – coach

Over de schrijver
VeraWensing
Door

VeraWensing

op 26 August 2020

Test

Reactie plaatsen